Telefon

021/551-209; 069/551-20-90

Zakazivanje

Zakažite pregled

Estetska stomatologija – Kompozitne i keramičke fasete

Estetska stomatologija je relativno mlada grana stomatologije, koja se razvijala zajedno sa pojavom novih estetskih materijala. Ako vam je zub potamneo, ako vam se ne dopada njegov oblik ili veličina, ako imate razmak između zuba koji vam smeta možemo vam pomoći.

BELJENJE ZUBA

Radi se kod vitalnih i avitalnih (izvađen živac) zuba. Moguće je beljenje jednog ili svih zuba. Pre beljenja je obavezan pregled kod našeg stomatologa koji će vam reći koji je najbolji način da dođete do željene boje vaših zuba.

KOMPOZITNE I KERAMIČKE FASETE

Najjednostavniji i najbrži način da popravite boju i oblik vašeg zuba su fasete. Keramičke fasete su lepšeg i prirodnijeg izgleda, a otpornije su i na prebojavanje. Nedostatak keramičkih faseta je u tome što su dosta skuplje i ako se koriste u pogrešnim indikacijama može doći do njihivog pucanja. U slučaju odlamanja keramičke fasete neophodna je njihova kompletna zamena. Kompozitne fasete su gotove u jednoj poseti i stoga su brže i jeftinije rešenje od keramičkih. U slučaju njihovog prebojavanja ili oštećenja moguća je restauracija istih.