Sterilizacija instrumenata

MELAG B

klasa autoklava razvijena je u skladu sa standardom koji garantuje najefikasniju sterilizaciju instrumenata koji se koriste u stomatološkoj praksi.

Vodena para pod pritiskom i visoka temperatura su osnovni faktori koji deluju negativno na razvoj virusa i bakterija.

Autoklav je pogodan za sterilizaciju svih vrsta stomatoloških instrumenata. U našoj bazi čuvaju se podaci o svakoj sterilizaciji u nazad 5 godina.

Naši pacijenti su u potpunosti zaštićeni od infekcija uzrokovanih neodgovarajućom sterilizacijom instrumenata. Ordinacija “Dentio” dugi niz godina koristi autoklav kako kod sterilizacije instrumenata koji se koriste u svakodnevnoj stomatološkoj praksi tako i u oralnoj hirurgiji. Našim pacijentima garantujemo najbolju moguću uslugu!

Ultrazvučna kadica predviđena je za uklanjanje masnoće, prašine i ostalih zagađenja sa površina i šupljina malih delova instrumenata. Nakon ovoga instrument je spreman za sterilizaciju u autoklavu. Rezultat je sterilan instrument, oslobođen mehaničkih nečistoća koji je ponovo spreman za upotrebu.

Pakerica je aparat za pakovanje instrumenata u specijalne folije za sterilizaciju u autoklavu. Tako upakovani instrumenti su sterilni do 6 meseci.

Sva klešta i poluge koje koristimo pri vađenju zuba uvek su spremna za upotrebu.

Setovi za endodonciju su takođe uvek u pripravnosti tako da nas hitni slučajevi ne mogu iznenaditi.