Izbeljivanje zuba

Before ImageAfter Image

Izbeljivanje zuba – vrste

Izbeljivanje zuba je jedna od procedura za koju se pacijenti sve više zanimaju. Postoji jednoseansno izbeljivanje zuba koje se se izvodi sa višim koncentracijama vodonik ili karbamid peroksida u našoj stomatološkoj ordinaciji “Dentio” u Novom Sadu ili višeseansno sa nižim koncentracijama koje se radi u kućnim uslovima. Sama procedura jednoseansnog beljenja traje nešto više od sat vremena. Prethodno je neophodno zaštititi desni sa za to namenjenim gingiva protektorom.

Beljenje zuba

Zubi se potom premažu gelom za izbeljivanje zuba. Aktivacija samog glela se vrši na tri načina. Jedan način je mešanjem aktivatora i aktivne supstance, drugi laserom, a treći lampom. Zašto je bitno da se izbeljivanje radi u stomatološkoj ordinaciji, a ne u kozmetičkim salonima!? Svaki čovek ima različitu boju zuba. Boja zuba zavisi i od genetike, ali i od spoljašnjih faktora kao što su konzumiranje kafe, crnog vina, pušenja.

Beljenje zuba radi se i kod vitalnih i avitalnih (izvađen živac) zuba. Moguće je beljenje jednog ili svih zuba. Pre beljenja je obavezan pregled kod našeg stomatologa koji će vam reći koji je najbolji način da dođete do željene boje vaših zuba.

Skidanje kamenca

Takođe, boja zavisi od naslaga na zubima te je pravilna oralna higijena neophodna za blistav osmeh. Ponekad je samo skidanje kamenca i poliranje zuba dovoljno da bi povratili boju zuba sa kojom ste zadovoljni. Svakako su čisti zubi i preduslov za beljenje zuba. Takođe, često se dešava da je neki zub tamniji od ostalih. On je najčešće i devitalizovan (mrtav) te je stoga potamneo. Takvi zubi se bele posebnom metodom koju može da sprovede samo dr stomatologije. Zubi se godinama troše i na njima se javljaju razne promene kao sto su pukotine gleđi, klinaste erozije u vratu zuba, dentin postaje vidljiv.

S’ obzirom da prilikom i nešto posle beljenja zuba moze da se javi preosetljivost zuba bitno je uočiti te promene i zaštititi zube, ako je to moguće. Posle beljenja zuba, ukoliko imate plombe na tim zubima one će ostati tamnije, jer ne menjaju boju, te ih je potrebno zameniti sa novim.

Stomatološka ordinacija “Dentio” – Novi Sad, nudi vam uslugu izbeljivanja zuba i skidanja kamenca uz primenu najsavremenije tehnologije i metodologije u radu. Posetite nas i uverite se sami!