Telefon

021/551-209; 069/551-20-90

Zakazivanje

Zakažite pregled

Snimanje zuba

U stomatološkoj ordinaciji “Dentio” postoje dva aparata za snimanje zuba Gendex 8500DDE i Gendex expert DC. Gendex 8500 DDE- Koristi se za snimanje ortopana tj. snimka koji prikazuje gornju I donju vilicu sa svim zubima, oba vilična zgloba i sinusne šupljine gornje vilice. Na njemu se mogu uočiti stvari koje se ne vide pri stomatološkom pregledu kao što su: umnjaci koji nisu iznikli, ciste poreklom zuba, tumori, infekcije korena zuba, parodontalni džepovi, resorpcija kosti, neiznikli zubi i drugo.

Zračenje kojem se izlaže pacijent prilikom snimanja svedeno je na minimum zahvaljujući aparatima najnovije generacije koje koristimo i obaveznom upotrebom zaštitine olovne kecelje. Trudnice treba da napomenu da su u drugom stanju jer se tada ne preporučuje izlaganje rendgen zracima. Snimak se izrađuje na CD-u ili na fotopapiru. Gendex expert DC- koristi se za pravljenje retroalveolarnih ili drugačije rečeno malih snimaka.

Ovi snimci zahvataju regiju od oko 4 zuba. Doza zračenja kod ovih snimanja je izuzetno niska i manja nego kod snimanja ortopana. Vrstu snimka koji vam je potrebna odlučuje isključivo vaš stomatolog.