Prednosti zubnih implantata

Jaki, stabilni i estetski zubni implati – druga najbolja stvar posle pravih zuba.

Iako mi kao stomatolozi činimo sve što možemo da vaše zube zaštitimo od kvarenja, propadanja i gubitka zuba, kao i da ih spasimo kada god je to moguće, zubni implanti su ponekad neophodni. Preporučujemo zubne implante koji će vam pružiti jaku, stabilnu i estetski zadovoljavajuću zamenu za prave zube.

Kada su potrebni zubni implanti?

Ukoliko ste izgubili zub, nedostaju vam zubi ili čak kompletna proteza, možete ugraditi zubne implante kako biste povratili potpunu funkciju zuba.

Zašto se ugrađuju zubni implanti?

Dentalni implanti su odlično rešenje zbog svoje nezavisne strukture zbog koje se ne oslanjaju na ostale zube kako bi zamenili ono što nedostaje kao što je slučaj s mostovima i parcijalnim protezama.

Proteze na implantima su značajno stabilnije i eliminišu potrebu za lepkom omogućavajući stabilniju funkciju žvakanja.

Takođe, dentalni implanti održavaju visinu vilične kosti koji se inače povukla kada se zub izvadi na taj način održavajući visinu lica i mladalački izgled.

Koje su prednosti ugradnje dentalnih implanata?

  • Zubni implanti funkcionišu na isti način kao i prirodni zubi
  • Nema poteškoća u čišćenju zuba ili prilikom jela
  • Zdravi susedni zubi ne se ne moraju poravnati kako bi služili kao potpora za zub ili zube koji nedostaju
  • Zubni implanti održavaju visinu kosti ispod zamenjenog zuba. Snaga žvakanja prenosi se kroz implantat do kosti na taj način stimulišući prirodan proces obnavljanja kostiju
  • Očuvanje visina kostiju pomaže u održavanju dobrog izgleda kako obnovljenog zuba tako i lica

Kako se ugrađuju zubni implantati?

Zubni implanti se ugrađuju u sterilnoj sredini kako bi se smanjila mogućnost pojave bakterija i maksimizovala stopa uspešnosti. Dr Ruben Garsija koristi CBCT skener kako bi pristupio obližnjoj kosti i osigurao tačnu veličinu, orijentaciju i nameštanje dentalnog implantata.

Zubni implanti su mali titanijusmki šrafovi koji se nežno ugrađuju na odgovarajuće mesto pripremljeno u vašoj viličnoj kosti. Ova rutinska operacija radi se pod lokalnom anestezijom tako da ćete biti u stanju da se odvezete do zubne ambulante i nazad. Međutim, ukoliko ste zabrinuti, možete odabrati opciju da se operacija izvrši pod sedacijom. (U viličnoj kosti nema nerava tako da je operacija obično malo dosadna pacijentima s obzirom na to da se sve odvija vrlo tačno i pažjivo).

Šraf se smešta u viličnu kost i ponekad je pokriven desnima, a ponekad se ugrađuje abatment (potpora) koja pomaže u procesu zaceljivanja. Abatment pomaže da se formira manžetna od desni koja će stajati čvrsto oko krunice smeštene povrh implanta na taj način maksimizujući estetiku! Šraf nije pod opterećenjem odmah zato što je važno dopustiti vilici da se potpuno prilagodi titainjumskom šrafu (oseointegracija). Ovaj process može potrajati do 12 nedelja.

“Kako čistiti zubne implante?”

Ako imate dentalne implante, bitno je da ih tretirate pažljivo (poput specijalnog gosta!). Dentalni implanti nisu imuni na bolesti desni i zahtevaju strogu rutinu održavanja koju će vam vaš higijeničar demonstrirati. Vaš higijeničar takođe može predložiti ponovni intervju ukoliko imate dentalne implante.

“Kako dobiti dentalne implante?”

Ukoliko ste izgubili zube ili zub ili ste na pragu da ih izgubite, vaš prvi korak je sastanak sa dr Rubenom Garsijom za stručnu konsultaciju povodom dentalnih implantata. Svaki tretman dentalnim implantatima je osmišljen u skladu sa pacijentom. U potpunosti analiziramo vašu trenutnu kliničku situaciju i predlažemo najbolje rešenje za vas. Zakažite pregled.