Šta su zubni implanti i kada se koriste?

Zubni implanti su metalni stubovi ili ramovi koji se postavljaju u vilicu hirurškim putem, ispod desni. Kada se postave, na njih se stavljaju zubi.

Kako zubni implanti deluju?

Budući da oni osiguravaju vilicu, predstavljaju stabilni oslonac za veštačke zube. Proteze i mostovi se stavljaju na implante i ne klize niti se pomeraju u istima, što je posebno važno prilikom pričanja ili žvakanja. Ova podrška pomaže protezama i mostovima, kao i individualnim krunicama koje se stavljaju na implant i daju prirodniji osećaj od standardnih mostova i proteza.

Ugradnja zubnih implanata u našoj ordinaciji radi se više od tri decenije. Uz višegodišnje iskustvo u radu pružamo najkvalitetniju uslugu. Zakažite besplatan pregled i uverite se sami.

Za neke ljude, obični mostovi i proteze jednostavno nisu prijatne ili pak ih je nemoguće postaviti. Uz to, obični mostovi mogu da se zakače samo za svaki zub sa strane, pored mesta gde nema zuba. Prednost implanata jeste što nema potrebe za prilagođavanje zuba kako bi držao zub/zube namestu.

Kako biste dobili implant, potrebno je da imate zdrave desni i adekvatnu kost koja će držati zubni implant. Takođe, morate da redovno čistite ovu strukturu. Oralna higijena i redovni stomatološki pregled su ključni za dugoročni implant.

Implanti su obično skuplji od drugih metoda. Američka dentalna asocijacija smatra dva tipa implanata bezbednim:

Endosteal implanti – hirurški se stavljaju direktno u vilicu. Kada okolno meso desni zaceli, potrebna je druga operacija kako bi se desni spojile sa implantom. Konačno, veštački zub se kači na individualni ili grupisani u most ili protezu.

Suberiosteal implant – sadrži metalni ram koji se stavlja u vilicu, ispod desni. Kada one zarastu, ram se fiksira za vilicu. Proteza, koja je zakačena za ram, viri iz desni. Kod ovih implanata, veštački zub se stavlja na protezu.